Skip to main content
Blog

Zelfliefde…

By 9 februari 2021januari 26th, 2022No Comments

De liefde vinden in jezelf is een groot goed, soms moeilijk, maar uiteindelijk de enige weg.

Wij zijn zo gewend om die liefde te krijgen van een ander, je ouders, je familie en vrienden, maar ook een relatie laat je voelen dat je heel bent. Niet voor niets is er het gezegde “op ieder potje past een dekseltje”. En daar sta je dan zonder deksel, dus niet compleet. 

Familie is er ook niet meer, veel rouw in korte tijd. Dit heeft gezorgd voor pijn, verdriet en eenzaamheid. En dan rest er maar een ding, de liefde vinden in jezelf.

Gelukkig ben ik niet zo van de standaard, waarom moet er persé dat passende dekseltje op dat potje. Ik hou van diversiteit, een potje met verschillende deksels, uniek op zijn eigen wijze, maar passen doet het altijd, als je maar wil. 

Belangrijk blijft dat je in je kracht blijft staan, je kan voelen dat alles oké is, wat er ook voorbij komt, maar dat je prachtig kan zijn zonder deksel, als je maar blij bent met jezelf.

Wijs je IK niet af, maar hou van MIJ, dat is het belangrijkste wat er is. Onvoorwaardelijke liefde, in eerste plaats voor jezelf, die maakt dat je de liefde en geborgenheid kan voelen voor alles en iedereen, maar vooral voor jezelf. Uiteindelijk kan er vanuit die kern van alles groeien.

Geïnspireerd door “Ik hou van mij” van Tabitha (Beste Zangers)  of Harrie Jekkers (origineel)