Tarieven

Tarieven 2024

Behandelingen (BTW-vrijgesteld & voor vergoeding in aanmerking komend)
DuurTarief
Massagetherapie75/90 min€ 95
Massagetherapie lang90/105 min€ 115
Massage rondom zwangerschap75/90 min€ 95
Tantra & Intimiteit (incl. BTW)
DuurTarief
T&I 1 sessie 120 min€ 200
T&I 3 sessies € 575
Behandelingen (incl.BTW)
DuurTarief
Aanbieding van de maand 60 min€ 75
Hotstone massage60 min€ 85
Ontspanningsmassage75 min€ 95
5 sessie-kaart€ 425
Ontspanningsmassage90 min€ 115
5 sessie-kaart€ 525
Afspraak maken

Online afspraken maken is enkel mogelijk voor ontspanningsmassage en de aanbieding van de maand. Afspraken maken voor Massagetherapie, Rondom de Zwangerschap en tantrische sessies zijn enkel mogelijk via het contactformulier.

Tarieven van Massagepraktijk Bloesem

De behandelingen van Massagepraktijk Bloesem kunnen in veel gevallen worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Daarnaast is het ook mogelijk om te betalen middels een cadeaubon in de praktijk.

Werkgevers hebben vaak een budget voor persoonlijke ontwikkeling en coaching. In het kader van burn-out, stresspreventie of anderszins is het mogelijk om vergoeding via je werkgever aan te vragen.  Het is zeker de moeite waard om uit te zoeken of  er een tegemoetkoming voor “lichaamsgerichte coaching” mogelijk is. Hiervoor hanteer ik een zakelijk tarief. Offerte via de werkgever op aanvraag. 

Veel gestelde vragen:

 • Komen ontspanningsmassages ook in aanmerking voor een vergoeding?
  De massages van 60 min zijn ontspanningsmassages en komen niet in aanmerking voor vergoeding.
 • Komen de langere massages wel in aanmerking voor een vergoeding?
  De massages  van 75 of 90 minuten zijn inclusief een voor- en nagesprek met thee. Deze massages komen enkel voor vergoeding in aanmerking als deze onderdeel uitmaken van een therapeutische behandeling (Massagetherapie)
 • Wat is massagetherapie?
  Massagetherapie is een combinatie van gesprek en massage, waarbij er samen een hulpvraag wordt geformuleerd. Het voor- en nagesprek is daarom uitgebreider dan bij bovengenoemde behandelingen. Ter plekke wordt besloten welke massagevorm er zal worden gekozen. Dit kan een (deel)lichaamsmassage zijn, maar ook alle andere massagevormen.
 • Hoe werkt het betalen van een behandeling?
  Voor massagetherapie krijg je een factuur toegestuurd. Betalingen kunnen binnen 14 dagen worden overgemaakt op mijn rekening.
 • Daarnaast is het mogelijk om via een QR-code op je mobiel rechtstreeks de betaling te voldoen. Dit geldt sowieso voor zowel de ontspanningsmassages, maandaanbiedingen en tantrische sessies.

Declareren van de behandelingen

Bloesem is aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze (VBAG) en gecertificeerd en geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Dit betekent dat de massagetherapie behandelingen gedeclareerd kunnen worden. De meeste zorgverzekeraars vergoeden tot een bepaald bedrag per maand of een maximum bedrag per jaar. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw verzekering. (aanvullend pakket). Kijk op www.vbag.nl of natuurgeneeskundige behandeling door jouw zorgverzekeraar vergoed worden. Heb je vragen hieromtrent, stel ze gerust.

Klachtenregeling

Bij een klacht over een behandeling wordt eerst getracht dit met u te bespreken.
Ook is het mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.

Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van de RBCZ.
Voor meer informatie kijk je op de website van mijn beroepsvereniging VBAG: https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/.