Over Renate

Wie ben ik?

Renate Wolthuis (1966), massagetherapeut en eigenaar van Massagepraktijk Bloesem.

In mijn praktijk in Bilthoven, de plek waar ik geboren en getogen ben, richt ik me op massagetherapie, bewustwording en begeleiding. Daarnaast heb ik verschillende aandachtsgebieden zoals:

  • Massage (therapie) rondom de zwangerschap
  • Massage (therapie) bij Rouw & Verlies
  • Tantra & Intimiteit

"Jouw liefdevolle zijn, geeft bedding aan de ander"

Jarenlang heb ik binnen de zorg gewerkt als secretaresse en trainer. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar doordat de inhoud van het werk steeds meer veranderde, kreeg waar ik goed in was, het contact met de mensen, steeds minder ruimte. Dit en mijn behoefte aan persoonlijke groei waren de drijfveren voor het starten van de massage opleiding bij Holos in Utrecht. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Holistisch Masseur en masseer ik regelmatig. Mijn gevoel zei me dat ik verder wilde. Dus besloot ik de 4-jarige opleiding tot massagetherapeut te volgen. Mijn persoonlijke groei en bewustwording zette mijn leven op z’n kop. Ik had tijd nodig voor integratie van alles wat ik geleerd had. Een pauze was daarom noodzakelijk. In 2015 viel alles op z’n plek en wilde ik de opleiding afronden om uiteindelijk in 2016 mijn eigen massagepraktijk Bloesem op te zetten en daar helemaal voor te gaan.

Naast mijn praktijk ben ik moeder van drie prachtige dochters en inmiddels Omi van twee kleindochters en een kleinzoon op komst, waar ik graag op pas. Daarnaast heb ik een lieve groep mensen om mij heen en twee schatten van honden.

Na Holos ging het pad van bewustzijn door, middels bijscholingen, eigen huiswerk en diverse retraites. Naar mijn mening is dit het grootste cadeau, ieder jaar opnieuw ergens voor kiezen wat mij als persoon helpt, maar ook mijn in werk als massagetherapeut. Zo kwam o.a. energetisch werk voorbij bij de diverse tantra weekenden en opleidingen, en heb ik de vrouwen-tantra opleiding gevolgd waar ik nu geruime tijd assisteer.

Daarnaast ook nog truffelceremonies ihkv Non-dualisme, chakra bijscholing voor de Balanssteen en Diepte-massages, opleiding Rouwen met Compassie, Kambo-Ceremonies.

Dit heeft me gebracht tot wie ik nu ben. En nog steeds voelt het alsof de weg net is begonnen. 

Holistische visie

Ik werk vanuit de holistische visie. Lichaam en geest gaan altijd samen en hebben daardoor invloed op elkaar. Het is als Yin en Yang, het een kan niet zonder het andere.  Een lichaam dat wordt aangeraakt geeft een fysieke reactie, spieren ontspannen en worden warm waardoor de doorbloeding wordt bevorderd. De hele mens wordt aangeraakt, dus ook de sociale, emotionele en spirituele kant. Het fysieke contact kan zorgen dat je je ook (weer) bewust wordt van deze kanten van zichzelf.

Massage nodigt uit om al deze aspecten welkom te heten, dat wat (nog) niet eerder gevoeld is, maar ook dat wat gevoeld wordt in de vorm van fysieke klachten. Fysieke klachten zijn signalen van het lichaam. Massage(therapie) richt zich op het aandachtig en bewust voelen en luisteren naar deze signalen. Een lichaam dat zich gehoord en/of gezien voelt kan ontspannen. Bewust worden en accepteren hoe je je op dit moment voelt en hoe je leven er in het Nu uitziet geeft ruimte. Vanuit ruimte is verandering, groei en vervolgens heling mogelijk. Massage werkt heling in de hand. De intense manier van masseren nodigt je uit om in contact te komen met jezelf en datgene zich afspeelt in je leven en lichaam afspeelt.

Massage geeft je de kans om dit weer te gaan voelen en ervaren.

De koolmees

De spirituele betekenis van de koolmees is “Blijdschap en leven met aandacht”

Dit wil ik graag meegeven in mijn massagepraktijk. 

Blijdschap is een gevoel waar je hart van gaat zingen en waar je vlinders van in je buik krijgt. Waarbij je je ogen opent om te zien wat voor moois er allemaal is. Wanneer je blijdschap toelaat in jouw hart, zal zich een nieuw pad openen. Het doorbreekt negatieve patronen in jouw hoofd en maakt contact met jouw gevoel. Leven vanuit het hart heeft alles met leven vanuit gevoel te maken. Vrolijkheid maak jouw leven minder zwaar.