Massagetherapie

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een combinatie van voelen, ervaren, luisteren en begrijpen van je lichaam. Soms komen er herinneringen van emoties naar boven. De uitnodiging is om herinneringen en emoties er te laten zijn in plaats van ervan weg te willen. Het is niet je hoofd die vertelt, maar je lichaam. De zoektocht naar het ware verhaal van je lichaam wordt begeleid door de massage en eventuele aansluitende vragen, al naar gelang de behoefte. Massagetherapie kan een goede aanvulling zijn op gesprekstherapie en / of coaching. De massage heeft niet de directe bedoeling om een ​​klacht te verhelpen, maar kan wel tot bewustwording leiden waardoor heling ontstaat.

Massagetherapie kan helpen bij

  • Fysieke klachten zoals rug-, nek- en schouderklachten;
  • Stress, vermoeidheid of als je het contact met je lichaam en je gevoel kwijt bent;
  • Stemmingswisselingen, overspannenheid, burn-out;
  • Levensfase problemen zoals adolescentie, relaties, moederschap, overgangsklachten;
  • Verdriet en rouw;
  • Ondersteuning bij ziekten zoals kanker, MS, ALS, Parkinson, reuma en fibromyalgie;
  • Zelfbezinning en ontplooiing; het ontdekken van de taal van jouw lichaam.

Massagetherapie is niet alleen goed bij bestaande klachten, maar kan ook dienen als een preventief middel.

Maak een afspraak
massage-therapie

Verschillende sessies

Deze therapie krijg je gedurende een aantal sessies. Per keer bekijken we welk deel van jouw lichaam de aandacht vraagt. Hierbij is het lichaam de ingang naar bewustwording. Tijdens het eerste bezoek bespreken we jouw hulpvraag en welke massagevorm het beste bij je past. Na ons gesprek volgt een massage van circa een uur.

Massagetherapie is een uitnodiging om alle aandacht op jezelf te richten. Je wordt je opnieuw bewust van je lichaam en ontdekt welke aspecten ontspanning en bewustwording in de weg zitten. De uitnodiging is om te zijn en dit ten volle te ervaren.
Gemiddeld bereik je in 3 tot 8 sessies een hernieuwd contact met jezelf en ben je in staat de positieve leermomenten uit de massages te integreren in je dagelijkse leven.

De eerste sessie duurt ongeveer 90 minuten inclusief intakegesprek en nagesprek, vervolgsessies duren gemiddeld 75 minuten.

Vergoedingen

Dit betekent dat massagetherapie in aanmerking komt voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars, indien je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Kijk op www.vbag.nl of natuurgeneeskundige behandelingen door jouw zorgverzekeraar vergoed worden.

LET OP; Vanaf 2024 zal ik niet meer aangesloten zijn bij de VBAG en RBCZ, waardoor mijn sessies niet meer vergoed zullen worden door de zorgverzekeraars. Het is een bewuste keuze na vijf jaar deelname om uit dit systeem te stappen waarbij zorgverzekeraars  steeds meer eisen stellen,  absurde bijdragen vragen en steeds minder vergoeden. 

Daarnaast ben ik ook aangesloten bij Quasir, Expertisecentrum klachten, calamiteiten en geschillen zorg en welzijn.

Pinnen is niet mogelijk. Betalingen kunnen binnen 14 dagen worden overgemaakt op mijn rekening of evt. contant.

75 min

95

Losse sessie

90 min

115

Langdurige sessie

75 min

450

5 sessies