Klassieke en Energetische Massage

Klassieke Massage

Klassieke massage richt zich vooral op de spieren, gewrichten, onderhuids bindweefsel, de huid en lymfevaten. Er wordt in de richting van het hart gemasseerd d.m.v. strijkingen en knedingen; zo ontstaat er een verbetering van de bloedcirculatie waardoor opgehoopte afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen, met een spoediger herstel tot gevolg.  De “triggerpoints”of “knopen” in de spieren worden hierbij meegenomen. Deze massage is heel geschikt bij spierklachten of andere klachten aan het bewegingsapparaat.

Energetische massage

Energetische massage richt zich op de energiestromen in het lichaam, zoals de ademhaling als de levensenergie. Deze massage wordt gegeven door veelal strijkingen in de richting van de extremiteiten (armen en voeten), dus van het hart af. 

Bovendien stem ik de massage af op jouw ademhalingsritme om volledige ontspanning te kunnen creëren. Maar ook het bewustzijn dat je ademhaling misschien hoog zit, of snel gaat. Deze massage is een aanrader wanneer er sprake is van stress of als je gewoon behoefte hebt aan ontspanning.

Deep Muscular Technics

Deep tissue massage is een krachtige techniek waarmee je opgehoopte spanningen te lijf kunt gaan en is geen holistische massagevorm. Echter Bloesem voegt onderdelen van deze techniek toe aan holistische rug-,nek en schoudermassage. Een deep tissue massage is vooral bedoeld tegen ophoping van langdurige stress en spanning in lichaam en geest. 

Wat is een deep tissue massage

De massagetechniek is diep en langzaam en heft blokkades op in het lichaam zodat er opgehoopte afvalstoffen vrij komen. De massage wordt uitgevoerd met de knokkels, ellebogen en onderarmen. Anders dan bij een traditionele massage waarbij de handen worden gebruikt. Afvalstoffen worden tijdens en na de massage door uw lichaam afgevoerd. Voldoende drinken geeft hierbij extra ondersteuning. Direct na de massage kunt u wat pijn ervaren, dit is van korte duur.