Voetreflexologie

Dit is een combinatie van oude wijsheden uit het Oosten en de moderne wetenschappelijke inzichten van het Westen. Ons hele lichaam is terug te vinden in onze voeten. In de voeten wordt door middel van de zogenaamde driedeling ons lichaam weerspiegeld. Op de voeten bevinden zich bovendien de reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen en organen. Via je voeten bereikt deze reflexmassage je hele lichaam.

Een gevoelige of pijnlijke zone op de voeten, vertelt dus iets over de spanning in het corresponderende deel van het lichaam. Daarnaast heeft deze massage invloed op de bloedsomloop, lymfe- en energiestroom, waardoor de circulatie wordt gestimuleerd. Voetreflex massage vanuit de holistische visie heeft geen genezing tot doel, maar de intentie voelend aanwezig te zijn met wat er in het moment te ervaren is.

Klachten/pijn kunnen belangrijke inzichten opleveren, ze hebben een signaalfunctie. Het vraagt aandacht voor iets wat gezien of gevoeld wil worden. Daar nodig ik je als therapeut toe uit, door waarnemend aanwezig te zijn en je af en toe een vraag te stellen.

*Deze massage wordt enkel binnen de massagetherapie gegeven.