Tantra & Intimiteit

Tantra Massage

Wat is Tantra?

Tantra is zoveel meer dan massage, het is een wijze van in het leven staan, een levenshouding. Een spiritueel pad van bewustwording. En hierbij wordt alles wat je voelt, ervaart en meemaakt als waardevol gezien. zowel de leuke als de minder leuke kanten. Het is een zoektocht naar je eigen essentie. Het leven vanuit het hart i.p.v. uit je hoofd. Hierbij maken we gebruik van je levensenergie die door je lichaam gaat.

Wat is Tantra Massage (Therapie)

Opnieuw gaan leren voelen & luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft m.b.t. verbinding, communicatie, aanraking, grenzen, behoeften en verlangens. Massage is hierin een tool die gebruikt kan worden, maar ook contactoefeningen, ademwerk en het delen van ervaringen. Leren delen wat je ervaart, of dit nu weerstand is of je uiten over wat je prettig vindt. Dit kan je meer plezier geven in de relatie met jezelf en/of met de ander.

In Tantra Massage staat de (intieme) verbinding voorop, die vanuit het hart. Het is een massagevorm die plaatsvindt op een futon op de grond, waarbij de gever niet alleen haar handen, maar ook haar lichaam inzet in de lange vloeiende bewegingen. Het is een onderzoek naar je intimiteit, wat betekent dit voor je en waar liggen je grenzen. Je levensenergie(ook seksuele energie genoemd) gaan voelen en ervaren, op zoek naar de bevrijding of het ontwaken hiervan. Waar stroomt het, waar stagneert het, Soms loop je ineens tegen blokkades aan, waarvan je niet wist dat ze er waren. Als je dit kan omarmen en hier ruimte aan kan geven, dan kan dit je weer nieuwe vrije energie geven.

Voor wie is Tantra Massage (Therapie) & waar kan het je bij helpen

 • Voor iedereen die behoefte heeft aan verbinding vanuit het hart
 • Als je wilt onderzoeken hoe het met jouw levensenergie is
 • Je loopt tegen vraagstukken aan m.b.t. intimiteit/seksualiteit
 • Er zijn thema’s zoals schuld, schaamte, onzekerheid, verkramping etc. die aangekeken willen worden
 • Je grenzen leren kennen & benoemen, maar ook je verlangens durven uiten en leren hierover te communiceren

Wat is de werkwijze van Tantra Massage (Therapie)

Sessies bestaan uit het delen van dat wat je bezighoudt op het gebied van intimiteit/seksualiteit. Maar ook andere zaken die je afhouden van het leven vanuit je essentie.  Daarnaast kunnen meditatie en/of lichaamsgerichte oefeningen deel uitmaken van de behandeling naast natuurlijk de massage op het futon.

Veiligheid, respect en vertrouwen zijn essentiële onderdelen van deze sessies, zowel voor de ontvanger als de gever.

Als therapeut moet ook ik me keer op keer verhouden tot mijn eigen grenzen &  wensen. En ja, die kunnen verschillen per cliënt. Wat bij de één een ja is, kan bij de ander voelen als grensoverschrijdend gedrag. Daarom bepaal ik te allen tijde tot hoever het contact mag/kan gaan. Ook voor mij vraagt dit steeds weer een goed lichaamsbewustzijn en vooral dat ik hier naar mag luisteren en handelen.

De ervaring in de tantra heeft mij doen leren dat

 • Mijn doelgroep voor deze sessies cliënten zijn met een leeftijd tot 50 jaar
 • Ik enkel reageer op serieuze aanvragen voor Tantra Massage Therapie via het contactformulier, waarin duidelijk vermeld staat wat de hulpvraag is en duidelijk is dat mijn informatie op de website gelezen is.
 • In de aanvraag de leeftijd vermeld staat en een gezichtsfoto is bijgevoegd. Voor dit soort sessies moet er van beide zijden een positief gevoel zijn.

Wat moet je doen om een afspraak te maken voor Tantra Massage (Therapie)

het contactformulier via de website invullen. Dan wordt er z.s.m. contact opgenomen.

Maak een afspraak

120 min

200

Losse sessie

120 min

575

3 sessies

Post Partum & Intimiteit

Wat zijn Post Partum Tantrische Sessies?

Met Post Partum Tantrische sessies help ik vrouwen om hun lichaam weer van hunzelf te laten worden na een intensieve periode van dragen & voeden. Hoe verhoudt je jezelf t.o.v. je eigen seksualiteit en die van je partner. Hoe ga je je lichaam weer ervaren als vrouw, ipv alleen als moeder te functioneren.

Voor wie zijn Post Partum Tantrische Sessies?

Voor vrouwen die zijn bevallen, of dit nu net na de bevalling is of wat langer geleden. Vrouwen die voelen dat ze meer aandacht aan hun bekken en borstgebied willen besteden na de vaak intense bevalling(en).

Waarbij kunnen Post Partum Tantrische Sessies helpen en wat is de werkwijze hiervan?

Deze sessies vinden plaats in een drieluik, waarin de verschillende delen van het vrouwelijk lichaam, de aandacht krijgen die ze verdienen, na de periode van dragen, bevallen en voeden.

 • In de eerste sessie gaan we een hernieuwd contact maken met het bekkengebied middels een mooie lichaamsgerichte oefening en daarnaast een uitgebreide massage van het bekkengebied. Om op deze manier dit deel van je lichaam weer een onderdeel van jezelf te laten worden
 • In de tweede sessie is er alle aandacht voor de borsten en het borstgebied, hoeveel ademruimte neem je nog in, hoe gespannen zijn de spieren in dit gebied door het voeden en dragen van je kindje. en hoe worden je borsten weer langzaam onderdeel van jouw intimiteit&seksualiteit, naast dat er misschien ook nog gevoed wordt.
 • De derde sessie staat in het teken van een body de-armouring van het bekkengebied en/of het borstgebied.  Het ontdoen van het harnas wat zich langzaam om je lichaam heeft gebouwd, als zelfbescherming. De bevalling, wat vaak een intense ervaring is kan dit o.a. laten ontstaan. De plekken waar je dit kan ervaren en aansluit bij de post-partum periode, is bij borst-hart en bekkengebied. Het zijn drukpunten rond dat gebied, die we in afstemming gaan releasen. Sommige plekken zijn ongevoelig tot plekken die overgevoelig zijn.

Het post partum drieluik heeft tijd nodig. Daarom zijn het sessies van 2 uur, waarin er tijd is voor je (bevallings)verhaal, lichaamsgerichte oefeningen en natuurlijk de massages.

Maak een afspraak

120 min

150

Losse sessie

120 min

425

3 sessies