Baby massage

Babymassage is al jaren oud en komt tegemoet aan een essentiele levensbehoefte, aanraking en contact. Bovendien is het leuk om samen iets te doen waarvan jullie genieten en wat je band kan versterken. Babymassage is nu ook mogelijk in De Bilt / Bilthoven.

Shantala babymassage komt van origine uit India, daar is het een onderdeel van de dagelijkse verzorging. De kracht van deze massage is het langzame ritme en de herhalingen. Het is een eenvoudige massage van top tot teen, waar je zelf ook ontspannen van wordt.

Werkwijze

De cursus bestaat uit drie lessen van anderhalf uur en is geschikt voor alle baby’s van 6 weken tot 9 maanden met hun ouder (s). Er zitten 3 tot 5 baby’s per groep. In deze 3 groepslessen leer je de Shantala Babymassage. Na het aanleren van de techniek is een gelegenheid om je baby in de TummyTub te laten badderen. Doordat de baby de begrenzing van de emmer voelt, wordt hij herinnerd aan de warmte en veiligheid in de baarmoeder.

Per les krijg je praktische tips rondom de verzorging en ontwikkeling van je kindje. Onderwerpen kunnen zijn huilen, slapen, draag en til technieken, darmkrampjes. Ook is er aandacht voetreflexmassage bij baby’s. En natuurlijk is dit een prachtig moment om je ervaringen uit te wisselen met andere moeders.

De cursus in groepsvorm bied ik enkel nog aan als men een eigen groepje gevormd heeft. Bijvoorbeeld een aantal moeders die samen de Centering Pregnancy of een andere vorm van zwangerschapscursus gevolgd hebben. Neem contact op via 06-81162230 om de mogelijkheden te bespreken.

zwanger-massage

Voordelen babymassage

  • Liefdevol en aandachtig aanraken geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid.
  • Je leert de signalen, de lichaamstaal van je baby beter verstaan
  • Het vergroot het lichaamsbesef, maar stimuleert ook de zintuigen
  • Het geeft een positief effect op het aan- en uitkleden
  • Het heeft een kalmeren en ontspannend effect en helpt de baby beter te slapen
  • Babymassage heeft een positief effect op buikkrampjes, onrust en huilen.
  • Het reguleert de ademhaling, de doorbloeding en afvalstoffen worden beter afgevoerd
  • Het bevordert de lichaamsgroei en de functies.

Wil je liever een individuele cursus volgen. Dat kan ook in twee lessen van 45/60 min.  Dit kan bij mij in de praktijk of privé aan huis. Mail of bel voor de mogelijkheden.

Deze cursus is inclusief cursusmateriaal, olie om mee te masseren.

90 min

95

3 groepslessen

60 min

95

2 individuele lessen