skip to Main Content

Massages Rondom de Zwangerschap

Zwangerschap en het aankomende moederschap is een bijzondere en spannende periode van je leven. Ik heb me als massagetherapeut gespecialiseerd in begeleiding rondom de zwangerschap. De basis is een massage ter ontspanning, en/of om fysieke ongemakken te verlichten. Dit combineer ik met vragen hoe het nu echt met je gaat in deze periode. We kunnen het hebben over hoe je de rust in jezelf ruimte kan geven in je drukke bestaan, zodat je bewust zwanger kunt zijn. Hoe bepaalde patronen uit je leven in je zwangerschap worden uitvergroot en hoe je hier mild naar kan zijn en kan integreren in deze periode van je leven.

Daarnaast bereidt je je voor op je bevalling, je krijgt controles bij de verloskundige en daarnaast volg je misschien een zwangerschapscursus. Verloskundigepraktijk Vida en Massagepraktijk Bloesem bieden samen  De Centering Pregnancy aan. Dit zijn je reguliere controles, gecombineerd met een cursus in groepsvorm. Deze vinden plaats in de Praktijk van Bloesem in Berg en Bosch in Bilthoven. Verschillende onderwerpen om je voor te bereiden op de bevalling en je leven als ouders, komen aan bod. Daarnaast zal ik bij iedere samenkomst een geleide meditatie, bodyscan of ademhalingsoefeningen aanbieden. Deelname gaat via Verloskundigepraktijk Vida.

Na je bevalling begint er een heel nieuwe periode, die al je tijd in beslag neemt, wat aanpassing vergt, maar ook tijd voor jezelf. Bij massagepraktijk Bloesem kan je de massages voortzetten, het is misschien een van de eerste momenten dat je weer even los bent van je kindje en er aandacht is voor jou alleen. Voor je bevallingsverhaal, je fysieke ongemakken en natuurlijk ter ontspanning in deze hectische tijd.

Ik loop graag met je mee in deze bijzondere periode van je leven, ondersteun je met een heerlijke massage en desgewenst gesprekken en oefeningen.

Massage tijdens je zwangerschap

Bloesem biedt gedurende je hele zwangerschap, zwangerschapsmassages aan, gericht op ontspanning en een stukje bewustwording over de verschijnselen die plaatsvinden in je lichaam met soms de daarbij behorende ongemakken. Door de speciale Body Cushion, een kussen met buik -en borstuitsparing wordt je rug even helemaal ontzien. We masseren de achterkant van het lichaam met extra aandacht voor het bekken, je benen en natuurlijk je voeten.

Lig je liever niet meer in buikligging, dan gebruikt Bloesem de Body cushion om stabiel en ontspanning in zij-lig gemasseerd te worden.

Tegen de tijd dat de bevalling nadert is het belangrijk om de ontspanning te blijven zoeken, ondanks de fysieke ongemakken die ook meespelen in de laatste weken. Hoe meer uitgerust je aan de bevalling begint, hoe beter de ontsluiting vordert. De kunst van het “baren” is de kunst van het loslaten. En dat lukt beter als je ontspannen bent.

In de laatste weken is er ook de mogelijkheid om een ​​voetreflexmassage te ontvangen. Soms voelt het niet meer fijn om te liggen, maar kan een voetreflexmassage met Magnesiumgel je dezelfde ontspanning bieden. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde punten te stimuleren (vanaf week 39) om de bevalling op gang te helpen. Al ben ik van mening dat jullie kindje komt, wanneer het daar zelf klaar voor is.

In een voor- en nagesprek heb je de gelegenheid om te vertellen hoe het nu met je is terwijl je lichaam, maar ook langzaam je leven verandert. Zelfs tijd voor jezelf en jouw verhaal. De sessies duren 75/90 minuten, voor- en nagesprek.

Even wat (fysieke) voordelen van een zwangerschapsmassage

  • Het verhoogt je mentale gezondheid. Tijdens de massage maakt je lichaam meer oxytocine aan, die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen en gelukkiger gevoel. Tijdens de massage wordt ook vaak stresshormonen verlaagd, waardoor evt. angstige gevoelens ook afnemen. Een ontspannen mama, is een ontspannen baby.
  • Beter slaappatroon. Een zwangerschap kan je slaapritme flink verstoren. Na een massage kan je gemakkelijker in slaap vallen en slaap je dieper. Dit is goed voor je algemene welzijn tijdens je zwangerschap.
  • Het verlicht pijnklachten.Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je lichaam en spieren. Hierdoor kan je last krijgen van rugpijn, bekken en bilpijn, pijn in je benen en krampen. Een massage maakt je spieren soepen en verlicht de pijn.
  • Verbeterde Tijdenss een massage verbetert je bloed- en lymfecirculatie. Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en voor verlichting van spataderen.
  • Je houdt minder vocht vast.Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap, vooral in het laatste trimester. Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.
  • Het versterkt je weerstand.Door het beter slapen, het aanmaken van positieve hormonen en de betere bloedsomloop, versterk je je immuunsysteem; je wordt minder snel ziek.
  • Verminderde kans op vroeggeboorte. Onderzoek heeft aangetoond dat zwangerschapsmassages de kans op vroeggeboorte verkleinen en de kans op complicaties tijdens de bevalling
Back To Top