skip to Main Content

In mijn praktijk in De Bilt / Bilthoven, de plek waar ik geboren en getogen ben, richt ik me op massagetherapie, bewustwording en begeleiding. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in massage rondom de Zwangerschap en massages bij Rouw en Verlies. Ook is er nog altijd ruimte voor het geven van holistische ontspanningsmassages.

Jarenlang heb ik binnen de zorg gewerkt als secretaresse en trainer. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar doordat de inhoud van het werk steeds meer veranderde, kreeg waar ik goed in was, het contact met de mensen, steeds minder ruimte. Dit en mijn behoefte aan persoonlijke groei waren de drijfveren voor het starten van de massage opleiding bij Holos in Utrecht. Sinds 2009 ben ik gediplomeerd Holistisch Masseur en masseer ik regelmatig. Mijn gevoel zei me dat ik verder wilde. Dus besloot ik de 4-jarige opleiding tot massagetherapeut te volgen. Mijn persoonlijke groei en bewustwording zette mijn leven op z’n kop. Ik had tijd nodig voor integratie van alles wat ik geleerd had. Een pauze was daarom noodzakelijk. In 2015 viel alles op z’n plek en wilde ik de opleiding afronden om uiteindelijk in 2016 mijn eigen massagepraktijk Bloesem op te zetten en daar helemaal voor te gaan.

Eenmaal op het pad van bewustzijn, vraagt dit naar meer. Via mijn eigen proces kwam ik terecht bij de opleiding tot Energetisch therapeut. Daar waar ik bij Holos al had kennisgemaakt met energie en de werking van de chakra’s, kon ik me in deze opleiding hierin nog verder verdiepen. Voor mij werd steeds meer duidelijk dat het werken met energie een mooie aanvulling is op de holistische massage en massagetherapie. Wij zijn energie en energie mag stromen in een ieder van ons.

In 2017 heb ik kennisgemaakt met De Balanssteen. Een steen die op een positieve manier de balans en stroom van levenskracht van onze chakra’s beïnvloedt. Deze stenen zijn onlosmakelijk met mij verbonden en inmiddels gebruik ik ze ook binnen de massagetherapie/chakramassages.

Begin 2020 ben ik de nascholing “Rouwen met Compassie”  gaan volgen. In mijn praktijk heb ik regelmatig te maken met diverse vormen van rouw. Rouw door verlies van een geliefd persoon, verlies van gezondheid, verlies van werk of verlies van vrijheid (Corona). In mijn privéleven zijn verschillende vormen van rouw ook niet aan mij voorbij gegaan. Deze opleiding gaf mij de gelegenheid om uitgebreid doorvoelen wat deze rouw heeft gedaan in mijn lichaam, hoe verdriet zich heeft vastgezet en letterlijk pijn en gebrek aan (adem) ruimte kan geven. Maar ook hoe aandacht, aanraking en het er mogen zijn van deze pijn je opnieuw ruimte en energie kunnen geven. En zo kwam er ook ruimte in mijn praktijk voor “Rouwen met Compasssie”.

                                                   Renate   

Back To Top