skip to Main Content

Bloesem massagetherapie gaat een stap verder dan alleen ontspanning. We zijn in onze maatschappij gericht op het denken, waarbij we voorbij gaan aan wat er zoal te voelen is in ons lichaam. Terwijl er veel te voelen valt, denk aan spanning, vermoeidheid, pijn, boosheid of verdriet. Massagetherapie leert je deze signalen te herkennen en geeft jou en je lichaam de aandacht waarom het vraagt.

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een combinatie van voelen, ervaren, luisteren en begrijpen van je lichaam. Soms komen er tijdens de massage herinneringen van emoties naar boven. De uitnodiging is om herinneringen en emoties er te laten zijn in plaats van ervan weg te willen. Het is niet je hoofd die vertelt, maar je lichaam. De zoektocht naar het ware verhaal van je lichaam wordt begeleid door de massage, eventuele aansluitende vragen en soms lichaamsgerichte oefeningen, al naar gelang de behoefte. Massagetherapie kan een goede aanvulling zijn op gesprekstherapie en/of coaching. De massage heeft niet de directe bedoeling om een ​​klacht te verhelpen, maar kan wel tot bewustwording leiden waardoor heling kan ontstaan.

Massagetherapie kan helpen bij

fysieke klachten zoals rug-, nek- en schouderklachten
stress, vermoeidheid of als je het contact met je lichaam en je gevoel kwijt bent
stemmingswisselingen, overspannenheid, burn-out;
Levensfasen problemen zoals adolescentie, relaties, moederschap, overgangsklachten
Rouw en Verdriet
Ondersteuning bij ziekten zoals Kanker, MS, ALS, Parkinson, Reuma en Fybromyalgie
zelfbezinning en ontplooiing;
het ontdekken van de taal van je lichaam.

Massagetherapie is niet alleen goed bij bestaande klachten, maar kan ook dienen als een preventief middel.

Verschillende sessies

Deze therapie krijg je gedurende een aantal sessies. Per sessie bekijken we welk deel van jouw lichaam de aandacht vraagt en wat voor vorm massage we gaan inzetten. Hierbij is het lichaam de ingang naar bewustwording. Tijdens het eerste vindt er een uitgebreide intake plaats, gevolgd door een massage van circa een uur.

Massagetherapie is een uitnodiging om alle aandacht op jezelf te richten. Je wordt je opnieuw bewust van je lichaam en ontdekt welke aspecten ontspanning en bewustwording in de weg zitten. De uitnodiging is om te zijn en dit ten volle te ervaren.
Gemiddeld bereik je in 3 tot 8 sessies een hernieuwd contact met jezelf en ben je in staat de positieve leermomenten uit de massages te integreren in je dagelijkse leven.

De eerste sessie duurt ongeveer 90 minuten inclusief intakegesprek en nagesprek, vervolgsessies duren gemiddeld 75 minuten.

Back To Top